GüncelSağlık

Yaz Mevsiminde Cilt Bakımı

Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte havalar iyice ısınmaya başladı ve güneşli günler hepimize pozitif enerji yükledi. Ancak bu değişimden cildimizin de etkileneceğini unutmayalım. Çünkü cildimiz doğrudan güneşle temas edecek, dolayısıyla kuruma ve cilt lekeleri riski ortaya çıkmaya başlayacak. Bu yüzden yaz döneminin pozitif enerjisinden de destek alarak cilt bakımımız için pratik birkaç bakım bilgisi paylaşalım:

  • Cildimizin temizliği her mevsim önemli, ancak yaz mevsiminde cildimizde artan yağı temizlememiz oldukça önemli. Cildimizi temizlerken hafif ürünleri tercih edelim ve cildimize ağırlık yapacak yağlı ürünlerden uzak duralım.
  • Cildimiz doğrudan güneşle temas edeceği için kuruluk oluşumu kaçınılmaz. Cildimizi nemli tutmak oldukça önemli. Bol su içmek ve sıvı tüketmek cildimizin nemini korumasına destek olacak.
  • Yaz mevsiminde tüketeceğimiz gıdalar da cildimiz için belirleyici öneme sahip. Özellikle mevsim meyve ve sebzeleri ağırlıklı beslenme cildimizin ihtiyaç duyduğu vitamini sağlayacak.
  • Güneş ışınlarına karşı hassas cilde sahip olanlar, özellikle leke sorunu yaşayanlar güneş koruyucu sizler için zorunlu. Aslında tüm ciltler için güneş koruyucu gerekiyor. Cildinize uygun güneş koruyucu kremleri, sadece güneşe çıkarken değil, belki de tüm gün kullanmanız gerekecek.
  • Son önerimiz de ayaklarımız için. Unutmayalım tüm bedenimizin yükü ayaklarımızda. Yaz mevsiminde ayaklarımızın daha çok terlemesi ve mantar gibi deri hastalıklarına yol açması çok olası. Bu nedenle terlik ve sandalet giymek ve terleyen ayaklarımızı yıkayıp, kurulamak gerekir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

‘Müzelerin Gücü’ Adına

Previous article

Hızlı ve Pratik Tarifler: Tart, Bar ve Sandviç

Next article

Şunlar da hoşunuza gidebilir