GüncelKültür Sanat

‘Müzelerin Gücü’ Adına

Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından 18 Mayıs tarihi “Uluslararası Müzeler Günü” olarak kabul edilir. Amaç, tarihi ve kültürel varlıklarının korunması, tanıtılması ve geleceğe aktarılmasını sağlayan müzelerin önemini vurgulamaktır. Müzeler sadece tarihi ve kültürel varlıklar için değil, toplumsal alanda estetik bakış açısı, hayal gücü ve yaratıcılığın gelişimi için de önemlidir.

Gelin hep birlikte, “Müzelerin Gücü” ana temasıyla bu yıl kutlanacak Müzeler Haftasında gezilebilecek müzelere göz atalım ve 18 Mayıs’ta müze ziyareti için plan yapalım:

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce hazırlanan etkinlik programı http://www.istanbul.gov.tr/ linkinde detaylı bir şekilde yer alıyor. Program dışındaki pek çok müze de ziyaretçilerini bekliyor. IMOGA Grafik Sanatlar Müzesi, İstanbul Sinema Müzesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, Osmanlı Bankası Müzesi, Türkiye İş Bankası Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi ve Pera Müzesi ile Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi önerebileceğimiz müzeler arasında yer alıyor. Sizler de gezip gördüğünüz müzeleri bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaz Mevsiminde Cilt Bakımı

Next article

Şunlar da hoşunuza gidebilir