Sosyal

Yabancı Dil Öğrenimi için Ücretsiz Online Kaynaklar

Merhaba, Aktüel Blog için hazırladığım bu yazı, yabancı dil öğrenmek isteyenler, isteyip de harekete geçemeyenler veya pes edenler için oldukça verimli ve keyifli olacağını düşündüğüm öneriler serisinin ilk bölümü.

Yabancı dil öğrenme macerasında genelde insanlar kendileri yalnız ve çaresiz hisseder. Dil öğrenimi yolunda ilerlerken yapılan gramer, telaffuz hataları tökezlemeye neden olarak büyük hayal kırıklıkları yaratır ve bir engel olarak karşımıza çıkar. Bu noktada en önemli şey dil öğreniminin kusursuz olamayacağını kabul ederek kazanacağımız farkındalık ile yola devam etmekte göstereceğimiz azimdir.

Bir dilde tam anlamıyla yetkinliğe ulaşmanın mümkün olmadığını kabul ettiğiniz anda kazandığınız farkındalık dil öğreniminde yaşanan yalnızlık ve çaresizlik hissini ortadan kaldırır. Dil öğrenimi yolunda katıldığınız çeşitli kurslar ve maliyeti yüksek özel eğitimler elbette hedefe ulaşmak için bizi motive eden yol arkadaşları olsa bile kazandığınız bu farkındalık sizlere yeni yol arkadaşları kazandırabilir.

İnternet üzerinde dil öğrenmeye çalışırken karşımıza çıkan çeşitlilik yorucu olduğu kadar zaman kaybına da sebep oluyor. Hızla gelişmekte ve sürekli yenilenmekte olan dünyayı yakalamak için gösterilen çaba, ipin ucunu yakalama konusunda zorluklar yaşamanıza neden oluyor.

İşte dil öğrenme gerekliliğinde sizi motive edecek yeni yol arkadaşlarını sizlerle buluşturacak ve ipin ucunu tutarak kendinize doğru çekip yön verebileceğiniz ücretsiz, yararlı youtube kanalları ve keyifli içerikler üreterek kendi dil öğrenim tekniklerini paylaşan bazı bloglar:

En favori 5 Youtube kanalım:
  • Learn English with Papa Teach
  • Learn English with TV Series
  • Speak English with Tiffani
  • Linguamaria
  • Mmm English
Itchy Feet Comic Blog

Malachi Rempen, dil öğrenimi sürecinde karşılaşılan zorlukları karikatürize ederek tebessüm etmemizi sağlayarak farklı bir öğrenme deneyimi sağlayan site, oldukça popüler ve seviliyor.

Lindasay Does Languages Blog  https://www.lindsaydoeslanguages.com/

Lindasay Blog hem öğrenci hem öğretici olarak karşımıza çıkan yazar deneyimlerini, karşılaştığı zorlukları hazırladığı haftalık postlarında öğrencileri ile birlikte öğreniyor. Yabancı dilde yazılmış metinleri okuma konulu çektiği videoları ve içerikleri oldukça popüler ve öğretici.

 Daha fazlası için takipte kalın.

ÖĞR. GÖR. SENEM ESRA BABAOĞLU

1

Comments
  1. Süpu

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YKS’de Bilinmesi Gerekenler

Previous article

Havuzlara Dikkat! Enfeksiyon Hastalıklarından Korunmak İçin Tavsiyeler

Next article

Şunlar da hoşunuza gidebilir