Güncel

Hızlı ve Pratik Tarifler: Tart, Bar ve Sandviç

Yayın hayatına yeni başlayan Şişli Aktüel Bloga hoş geldin diyoruz ve Aşçılık Programı olarak az malzemeli, hızlı ve lezzetli tariflerimizle siz okuyucuları selamlıyoruz. Çikolata Tart, Jelepone Biberli Tavuk Sandviç ve Fit Gronola Bar tariflerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Umarız; pratik, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli tariflerimizi dener ve beğenirsizin. Tarifleri denedikten sonra yorumlarınızı paylaşırsanız seviniriz. Hepinize afiyet olsun. 🙂

 

ÇİKOLATA TART (Vegan ve Glütensiz / 10-12 adet)
MALZEMELER
  • 2 su bardağı çiğ fındık
  • ½ su bardağı yulaf unu veya tam buğday unu
  • 100 gr bitter çikolata (%70 oranında)
TARİF
  • Öncelikle fındıkları blenderden geçirelim ve ardından çikolatayı benmari eritelim.
  • Bir karıştırma kabında yulaf unu, fındığı ve çikolatanın bir kısmını karıştıralım.
  • Karışımımızdan küçük toplar yuvarlayıp orta kısmını açalım.
  • Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsinin üzerine açtığımız topları yerleştirelim ve orta kısımlarını boş bırakalım.
  • 170 derecede 10-15 dakika süreyle fırında pişirdikten sonra kalan çikolatayı tartın içerisine döküp tart dolgusunu yapalım.
  • Üzerine çikolata rendeleyerek servis edebiliriz.yerleştirelim ve orta kısımlarını boş bırakalım.

1 Adet Kalori Miktarı: 105 – 160 kcal

Tarifi Düzenleyen: Öğr. Gör. Öznur HAŞİN

JELEPONE BİBERLİ TAVUK SANDVİÇ
MALZEMELER
  • ½ Baget ekmek
  • 1 adet tavuk but
  • ¼ göbek marul
  • 100 ml krema
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik
  • 1 kaşık domates salçası
  • 5 adet jelepone
  • 1 adet chilli biber
  • 1 adet domates
  • 50 ml sıvı yağ
  • İsteğe göre peynir
TARİF

Acı sevenlere

  • Tavuk butu temizleyip, ince uzun şekilde doğrayalım.
  • Isınan bir tavaya yağı ve tavukları ekleyip, biraz soteleyelim.
  • Hafif sotelediğimiz tavuğun içerisine sarımsak ve kekik ekleyelim.
  • Sarımsak aromasını bıraktıktan sonra, içerisine biber de ilave edip, biraz daha soteleyelim.
  • Tavuğumuza salça ekleyip kavurmaya devam ettikten sonra içerisine krema ve tuz ilavesi yaparak biraz çektirelim.
  • İsteğe göre yemeğimize yeşil otlar da ekleyebiliriz.
  • Bu arada göbek marulu doğrayalım ve domatesi dilimleyelim.
  • Izgarada içerisinde kızarttığımız ekmeğe, önce göbek marul, ardından domates ve en son tavuğu ekleyelim.
  • Üzerine isteğe göre peynir de ekleyerek, afiyetle yiyebiliriz.

Tarifi Düzenleyen: Öğr. Gör. İrfan YOLAÇAN

FİT GRONOLA BAR (10 - 12 ADET)
MALZEMELER
  • 1 su bardağı yulaf
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 50 gr tuzsuz fıstık
  • 50 gr kuru üzüm
  • 50 gr kayısı
  • 50 gr incir
  • Ilık su
TARİF
  • İncir ve kayısıyı doğruyoruz.
  • Tüm kuru malzemeleri bir kap içerisinde birleştiriyoruz.
  • Karışımımızın içerisine yulafı ve balı da ekliyoruz.
  • Az miktar bir ılık su ile yoğuruyoruz.
  • İstenilen bir pişirme kalıbında 180 – 200 derece arasında 8 ile 10 dk. üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarma işlemini yapıyoruz ve afiyetle yiyoruz.

1 Adet Kalori Miktarı:  90  kcal

Tarifi Düzenleyen: Öğr. Gör. Gizem Esra DESTEGÜL

2

Comments
  1. Teşekkür ederiz ☺️

  2. Elinize saglik çikolatalı tart bir enfes

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaz Mevsiminde Cilt Bakımı

Previous article

Algoritmik Bir Kültüre Doğru

Next article

Şunlar da hoşunuza gidebilir